I början av månaden åkte jag ut till IKEA där jag träffade Elin och hennes kompis Evelina. 
Jag och Elin gick på samma gymnasium lustigt nog och då även Evelina är svensk var kommentarerna över hur fantasiska köttbullarna är många. ;) 
Då jag inte har lång tid kvar tills jag åker till Sverige blev shoppingen på deras food court inte så stor som den vanligtvis brukar bli... Men en påse saltlakrits fick hänga med - tog slut innan jag ens kört in i garaget! Mums!

 
Juni är här och så är sommaren! Vad är bättre då än smoothies och Scooter's (godaste glassbaren!)
Barnen har gått på lov och efter  ett träningspass ihop  (de med tränare och jag tränade på samma gym under tiden) åt vi lunch på the Protein Bar där jag drack världens godaste proteinsmoothie med chokladsmak.  
 
Efter två långpromenader och en tripp till gymmet gick jag och Sanja till Five Guys för en välförtjänt burgare och pommes! När det kommer till skräpmat gör det här landet en aldrig besviken - kolla valmöjligheterna bara för colan! De hade 8 andra olika drycker med lika många alternativ till varje. 
Efteråt gick vi vidare till bion och såg nya Maleficent med Angelina Jolie. Gillade den verkligen och storyn var inte alls som jag hade trott att den skulle vara vilket var kul. :)
 
Barnen har nu börjat camp och blir hämtade och avdroppade av en skolbuss. Smidigt för mig! 
Barn i USA har i regel mycket mer aktiviteter än barn i Sverige och det här campet kommer  pågå i en månad. Efter det kommer andra camps börja som dodgeball och fotboll. Kan verka extremt i en svensks ögon, men oj vad kul barnen har! De kan knappt vänta varje morgon på bussen och är så glada när de kommer hem! 
De simmar, leker lekar, åker på field trips en gång i veckan, sportar... full rulle hela dagarna. :) 
 
Guldklockan är tillbaka! Ända sedan 9:an har jag varje dag haft en guldklocka på min arm, den är en del av mig. ;) Tyvärr så tappade jag såklart den på ett stengolv två dagar innan jag åkte till USA och min vänstra handled har sedan dess saknat sin bästis. 
Pappa överraskade mig därför häromdagen med världens bästa present, att låta mig välja ut en ny! Den här gången blev det en Guess och jag som är en klant är glad över att den har 10 års försäkring. ;)
 
Insåg nyss att jag inte skrivit någonting om mina planer till hösten!
Trots att jag inte valde att förlänga min tid som au pair, så är min tid i staterna långt från över. Till hösten flyttar jag till Santa Barbara för att plugga Business med finance inriktning!
Varit en dröm of mine sedan åttonde klass och det känns overkligt att det äntligen ska bli av. 
Lägenhet + rumskompisar är fixat och hyreskontraktet kommer komma vilken dag som helst nu. Kunde inte vara bättre val av boende heller - det ligger granne med skolan som dessutom ligger precis vid havet! 
 
Nästa punkt på min bucketlista är att lära mig surfa och då två av mina rumskompisar är från Florida, uppväxta på surfbrädor och mer än gärna ställer upp på att hjälpa mig känns det här målet inte omöjligt att uppfylla heller..!
Ska förhoppningsvis även äntligen införskaffa mig en flexdex bräda som både jag och pappa dreglat över sedan jag var 14 och fick upp ögonen för att åka skateboard efter att ha hittat pappas gamla skateboard i förrådet...  
 
MEN FÖRST OCH FRÄMST... Idag är det bara en månad kvar tills jag hoppar på planet till Sverige!!! Även fast det hugger till när jag tänker på att lämna Chicago och allt fantastiskt jag fått vara med om här med underbara människor så ska det bli så kul och härligt att äntligen få träffa alla vänner och familjemedlemmar som jag inte sett på ett helt år! <3
 
Kort summering av rest. maj:
 
Frida åkte valde att åka tillbaka till Sverige av skäl som jag inte tänker skriva om här, men vi gjorde hennes sista helg minnesvärd med promenad på stranden på kvällen längs med Lake Michigan och mumsig brunch dagen därpå - jag beställde crepes med banan och choklad, mums! 
 
Efter nästan ett år ifrån bildsalen så började det klia i fingrarna och under några dagar spenderade jag varje ledig minut att doodla mönster. Efter fyra (och en halv som fortfarande inte är klar) teckningar var lusten borta igen och jag kunde gå tillbaka till vardagen. ;) 
Vi hade våra tvivel, men tillslut kom äntligen sommaren även till Chicago! Promenader med Sanja till vattnet, cykeltur dit och längs med tillsammans med Vivien, fotbad med värddottern och morgonpromenader med "god-morgon-musik" i öronen. Bästa utsikten över världens vackraste stad är utan tvekan från Lakefront Trail. 
 
Förra lördagen uppträddde dottern med sin dansgrupp på en stor dansuppvisning. Att jag var stolt var bara förnamnet när hon satte vartenda steg till "Greased Lightning" dunkandes i högtalarna! Så duktig!!! 
 
Mina värdföräldrar hade samma kväll 5 världsberömda kockar över som lagade mat till dem och 4 andra par. Barnen sov därför över hos mostern och även fast jag var inbjuden kände jag mig mer bekväm med att gå över till Vivien på grillkväll med traditionsenliga S'mores till efterrätt vid hennes värdfamiljs fire pit. Mysigt! :)  
 
Jag och V såg the Neighbors en kväll och hade turen att få biljetter till den närmaste biografens "lyxsalong" med stora nedfällbara skinnfåtöljer. Varför finns inte det på biograferna i Sverige??