Mat, mat och mera mat! Högtiden spenderades hos grandma & papa och då vi kommer fira jul på Bahamas i år så fick barnen dekorera granen hoa dem igår så att de inte kommer missa riktigt hela upplevelsen i år. 
Vi hade en riktigt mysig dag med total matkoma som resultat! På kvällen tog jag bilen för att hämta Sandra och Black Friday shopping! 


I fredags var det 4 månader sedan jag kom hit och idag har jag varit i Chicago i fem veckor redan - time flies!!
 
Det märks att julen börjar närma sig här. Idag var det -11*C och imorrn ska det ev snöa! Jag som älskar julen kunde inte vara på en bättre plats, det här är ju landet som älskar högtider (ibland lite för mycket) och det har börjat poppa upp juldekorationer lite här och var. Ett av grannhusen har redan en julgran inomhus... Det är samma hushåll som anlitade en dekoratör tre veckor innan Halloween och gjorde sitt hus till the haunted house mer eller mindre med bl.a. läskiga ljudeffekter varje gång någon gick förbi. 
 
Här är lite bilder från min morgonpromenad idag (kunde varken känna ben, fingrar eller ansikte när jag väl kom hem efter en timma, brr!)
Mamma, önskar du var här så vi kunde kika runt här inne ihop - du hade älskat det
En trädgårdsshop som ligger knappt ett kvarter ifrån mig
Så mysigt! 
 
 
När jag kom hem kände jag mig hur julig som helst så till frukost kände jag mig kreativ och blandade ihop olika ingredienser till en pumpasmoothie: 
  • 1/2 cup pumpa puré
  • 1 frusen banan
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/4 tsk malen muskotnöt
  • 1 cup vanilj mandelmjölk
  • 1/2 skopa vanilj whey protein
Mums! Lyckades även lista ut hur eldstaden fungerade (gasol, väldigt bekvämt för att vara ärlig) och satte även på julmusik. Boy, vad julkänslan varit på topp sedan dess! Det är ju dock Thanksgiving i den här veckan som kommer så borde väl ställa mig in på det humöret först.. Fast det har ju med tacksamhet och familj att göra vilket är väldigt likt julen, enligt mig. Så då gör det ju inget att julkänslan är tidig ;) . 
 
Nu ska jag iväg med Sandra och träffa Moa på Ikea för att bunkra upp med svenskt julmums som glögg, julmust, pepparkakor osv! 
Kram
 
 
Träffade Rebecca i tisdags för en mysig promenad längs med sjön. Blev även ett snabbt stopp förbi Starbucks för att köpa den årliga julmuggen, blev deras Peppermint Moccha som också är en julgrej och smakade som after eight - mums! Chicago är så sjukt vackert.
Fick även (äntligen!!!) håret fixat och rötterna fick sig också en uppfräschning. 
Dinner's on me! Gjorde köttbullar till hela familjen och kokade potatis. betyg? Tummen upp! Visade även min värdpappa runt i Göteborg på kvällen med Google Earth. Man märker att man varit här ett tag när min första tanke är "inte tänkt på hur litet allt är förut.."
Det blev en del promenader i veckan - the best way to get a know a city is by foot
På fredagen åkte jag ner downtown och träffade Moa och Sandra hos Sandras värdföräldrars restaurang - The Tortoise Club. Äntligen fick jag mitt fredagsmys med kött och beasås. Himmelriket! Blev även en hemmagjord pistachglass till efteråt som pricken över i.
Denna magiska stad - undrar om jag någonsin kommer att tycka att det här inte är mesmerizing... 
På lördag förmiddag träffade jag samma gäng som dagen innan för brunch på the Pump Room - ett välkänt ställe med en endless list av kändisar som blivit spotted där. Det ligger i det flådiga hotellet Public och trots att det är otroligt fint var priserna inte aaalltför höga. Och deras pannkakor är definitivt värda ett besök! 
Söndagens planer om Ikea blev inställda. Varför? 
Igår hade vi mer eller mindre alla väderlekar. 18 grader och sol på morgonen, storm någon timma efter, spöregn, sol, spöregn igen och åska. Vi hade tur som bodde nära stan men utanför stadskärnan blev många familjer utan hem då en tornado ruinerade hela gator.. 
På eftermiddagen kollade vi på amerikansk fotboll - Chicago Bears mot Baltimore Ravens. Vi vann - Go Bears!!