Igår var jag ju as earlier mentioned i the big apple! 
Körde till stationen och parkerade i deras parkeringshus. Var faktiskt riktigt enkelt att hitta, känns skönt att man börjar hitta bättre nu. GPS:en används mindre och mindre, främst endast den sista biten till en plats då jag vet vilka huvudvägar jag ska välja. 
Det positiva är att många kör som idioter här och då gör det ju inget om man själv också gör en liten olaglig sväng då och då... Ingen reagerar ju eftersom det är standard. ;) 
 
Var i så god tid så hann med ett tidigare tåg. På helgerna går inte speed-tågen så det tog 1h 20 min att ta sig fram. Fortsatte läsa min Mortal Instruments på vägen - snart klar! (Ska se den imorrn och vill hinna läsa slutet innan dess!) - tills skyskraporna började torna upp sig i horsionten och då glömde jag allt vad läsa hette. 
 
 
Framme vid halv 10 så började jag att strolla runt Broadway och Time Square. Bara såg mig omkring och försökte andas in stadens puls. Vart man än gick såg man skyskrapor så långt ögat kunde nå. 
Vid 12 mötte jag Therese. Så kul att se henne igen!! Vi träffades på au pair orientation i NJ och tsm med Molly, Frida och Ida a.k.a. Idaho var vi team Sweden and still are.
Jag och Therese
 
Vi stack till Olive Garden och åt pasta tills vi storknade och träffade Idaho + en till au pair som var samtidigt som oss på the orientation. 
Dagen bjöd på Niketown som låg bland alla modehusen, shopping, froyo och svullna fötter efter att ha gått block efter block hela dagen. En riktig toppendag! 
 
 
Fick med mig en topp att ha på MADE IN AMERICA FESTIVALEN nästa helg och en granitgrå sportbh. 
 
 
 
På kvällen tog vi samma tåg hem - hon bytte efter ett par stationer - och vi pratade då svenska. En i vagnen frågar oss om vi pratar tyska och när vi säger svenska svarar han "isn't that the same thing?". Älska amerikanares okunskap om allt utanför sitt eget land!
 
Bye for now Manhattan <3

1 kommentarer

Ida a.k.a Idaho

26 Aug 2013 04:57

Ja det lät ju som en bra dag! ;) haha Nästa gång kanske vi kan åka till Woodbury eller kanske gå ut! :)

Svar: Ja, låter toppen! :)
Amanda Zimmer

Kommentera

Publiceras ej