Hur ska man kunna uppnå sina mål och drömmar när man inte ens får chansen?
Sverige rankas som det perfekta landet av oss som bor här. Alla har husrum, demokratisk politik, inte så stor klyfta mellan könen och framför allt - gratis utbildning.
Bullshit! Om vårt land nu är så jävla bra så borde man väl kunna få använda pengarna till utbildning för att studera i ett annat land?! Iaf få ett bidrag från staten men inte ens det kan man få. Staten tjänar t om på att man åker utomlands eftersom att de slipper betala skolmaterial och lärare för dem. Bara en gymnasieutbildning kostar 110 tusen per elev!
På grund av det så kommer man inte kunna följa sina drömmar. Min dröm går inte ens att uppfylla i Sverige! Jag vill så gärna kunna gå på Suffolk University så ni fattar inte! Grejen är den att bara avgiften för utbildningen är ca 89 000 dollar! Det mostvarar runt 622 000 kr! Man får i bidrag av CSN 11 458 kr per termin. Det är - om man går en 4-årig utbildning - 91 000 kr bidrag. Det är ju fan ingenting i jämnförelse med vad utbildningen kostar!
Skolan jag vill gå på ger Financial aid till utlottade studenter då de 10 000 dollar per termin av avgiftningen. Då skulle man själv bara betala 7 000 kr per termin. Då blir det inga problem. Men vad är chansen att man skulle få det?
Om man ska gå en utbildning i Sverige för att kunna bli inredningsdesigner går man i ett konstfack. Vad fan är det för en flummig linje?!
Förutom skolavgift är hyran i Boston galet hög. Runt 12 000 kr i månaden för en lägenhet på 100 kvadrat med två sovrum. Man kommer såklart ha rumskamrat då men det är fortfarande runt 6 000 i månaden för en student utan inkomst.
Det är bara att inse. Min framtid har gått i spillror...